Varusteet

with Ei kommentteja

Talon puolesta saa kaikki tarvittavat välineet käyttöön. Tarkoittaen tietenkin frisbeet (ja yleensä se meinaa vähintään kolmea kiekkoa erillaisiin käyttötarkoituksiin). Reilulle kolmelle kymmenelle hengelle löytyy myös kiekkokassit ja kiekkopyyhkeitä aina vähintään 1 per ryhmä.

Osallistujalta varusteiden osalta ei vaadita käytännössä mitään erikoista, farkutkin käy. Jos haluaa panostaa ja aikomus olisi ottaa kaikki irti heittelöistä, suosittelen joustavaa vaatetusta ja erityisesti ylävartalon alueelle. Samalla frisbeegolf on kuitenkin aika kokonaisvaltainen laji, on siis hyvä panostaa joustaviin tai sopivasti väljiin housuihinkin, mutta pakko ei ole. Ensimmäisellä kerralla ei vaatetuksen tarvitse olla täydellistä. Päähän on hyvä ottaa lippis tai sitten käyttää hyviä aurinkolaseja. Hanskoja en suosittele heittämiseen ollenkaan, mutta riippuen vuoden ajasta ja ilman lämpötilasta, on hyvä olla hanskat. Sormien tulisi olla lämpöiset heitettäessä.

Jalkaan on hyvä laittaa lenkkarit ja parhaimmillaan vielä vettä hylkivät. Jalkineiden suhteen kuitenkin tärkeintä on, että kävely on mukavaa, hiertäviä ja korkokenkiä tulee ehdottomasti välttää, kumisaappaillakin voi pelata.

Vaatetus on hyvä mitoittaa hillitysti, kierroksella voi tulla kuuma. Kilpailuissa on monella sateenvarjot mukana, mutta en suosittele virkistystilaisuuksiin niitä ottamaan. Mieluummin sitten vaikka kertakäyttösadetakki taskuun tai laukkuun.

Näillä vinkeillä ei voi erehtyä!