Olen intohimoinen frisbeegolffin harrastaja, jota jopa itse joudun välillä hämmästelemään, että miten se voi vielä olla mahdollista. Kuinka on mahdollista, että vuodesta logo
1998 lähtien, jokin harrastus on voinut pysyä niinkin kiinnostavana, innostavana, mukaansa tempaavana ja jatkuvasti kehittyvänä lajina, että se saa allekirjoittaneen suorastaan taianomaisesti pauloihinsa, vaikka olen monia muitakin urheilulajeja harrastanut ?  Itse asiassa, tähän ei tarvitse vastausta kauaa pohtia. Vastata voi vaikka kirjasen verran, mutta kokeillaan avata tätä nyt lyhyesti muutaman sanan verran.

 

Harvaa urheilulajia voit suomessa pelata ympäri vuoden. Harva urheilulaji on näin edullinen. Missä muussa urheilulajissa pääset tutustumaan näin kirjavaan ammattikuntaan (fyysikko, poliisi, ensihoitaja, nosturikuski, reportteri tai vaikkapa keihäänheittäjä, vain muutaman tutun mainitakseni) ? Missä muussa lajissa kanssapelaajat ovat näin kannustavia? Mitä muuta lajia voi harrastaa keskellä yötä (LED- tai glow- kiekoilla)? Frisbee on selkeästi pisimmälle ihmisen heittämä esine kuin mikään muu (338m, DAVID WIGGINS JR). (Pitkälle heittäminen on aina kiehtonut ja varsinkin suomalaisia).

En uskoisi löytäväni mitään muuta urheilulajia, jossa voisin näiden kaikkien vuosien jälkeen huomata tekeväni henkilökohtaisia ennätyksiä uudelleen ja uudelleen ja nyt pelaan jo Masters sarjassa (40v – 50v ). Nautin suunnattomasti siitä, kun ohjaamani pelaajat oivaltavat korjaavat liikkeet ja ehdotukset. Kaiken edellä mainitun lisäksi, tämä sportti sopii taaperosta vaariin. Tiedän paljon eläkeläisiä, jotka ovat tähän täysin hurahtaneet ja näen jatkuvasti radalla ryhmiä, jonne kundit ovat ottaneet tyttöystävänsä mukaan pelailemaan.  On kokonaisia perheitä ja toisinaan isät jopa tulevat lastenvaunujensa kanssa radalle 🙂

Suosio ei turhaan ole kasvanut lähes infernaaliseksi.

Haluan pysyä kehityksen aallon harjalla, siksi olenkin hankkinut itselleni suomen frisbeeliiton Ohjaaja 1- certifikaatin ja syvennän koulutustani tältä osin, heti kun koulutusohjelman seuraavat osat valmistuvat. Tällä aikaa kehitän tietoani lihaskunnon ylläpidosta kouluttautumalla personal traineriksi. Koulutusvaiheessa painotan, että haluan ymmärtää nimenomaan frisbeegolffarin näkövinkkelistä ihmiskehon käyttäytymistä. Tarkoitus olisi valmistua lokakuussa 2016. Ultimate target tulee olemaan tulevaisuudessa frisbeeliiton certifoima Valmentaja- koulutus sekä ammattitutkintona PT. Fokusoidun siis kokonaisvaltaiseksi valmentajaksi, kun koulutukset etenevät siihen pisteeseen.